Artiklar och berättelser

Artiklar och berättelser


En berättelse om helande. 

Malmköping 

Hej Alice! 
Måste bara skriva till dig & berätta för dig och Markus. Var ju hemma hos dig på den Andliga Kirurgi-demonstrationen som Markus Gårdbäck hade, tors 24/2. Att jag hamnade på den var för att jag hela mitt liv haft panisk skräck för "vita rockar" läkare,tandläkare. En koppling till det är att jag hamnade på barnhem i Enskede tillsammans med min tvillingsyster. Vi var 2 veckor då. Vi bodde där tills vi var 1 år och 3 veckor. Jag hamnade i Hälleforsnäs och min syster på Tjörn. 

Idag vet jag att de hade vita rockar på barnhemmet. Jag vet också att man redan som nyfödd kan ta upp situationer rätt eller fel, kanske kan det finnas ett samband. Jag vet inte. 
Till saken hör att sedan i höstas har jag levt med pressen att en operation ev. måste göras. anken har för mig varit så oroväckackande och paikskapande att jag till och med fått lov att använda stezolid (+mina vanliga ångestdämpande medicin, som jag haft sedan 10år tillbaka). 

Vid de läkarbesök jag varit tvungen att göra har jag varit tvungen att vara drogad för att överhuvuvdtaget ta mig dit. 
Har under många år gått med ångest, oro, sömnproblem, mardrömmar och min förtvivlat onda mage. 

Nu gick det så långt att jag var tvungen att bli sjukskriven. 
Det här var droppen som fick bägaren att rinna över! Därför hamnade jag på demonstrationen hos dig. 
Var nyfiken på vad det handlade om. Efteråt pratade jag lite med Markus om min läkarskräck och min onda mage, vilket gjorde att jag åkte till Hälsa och Livsstilsmässan i Eskilstuna den 26/2.  Skrev upp mig på en tidfast jag var skiträdd om magen (hade ju sett hur han jobbade). 

Trots det hamnade jag på bänken, rädd om magen men med en STOR vilja att bli av med något som plågat mig så länge. Vad som egentligen hände vet jag inte riktigt, fast på något sätt vet jag ändå. 

Men det jag vet är att det gjorde ont, ont, ont... Att jag blev rädd och väldigt ledsen under behandlingen. Det jag också vet är att när jag reser mig upp från bänken gjorde det inte ont i magen längre, jag var konstigt lugn och så var det varmt innuti kroppen på något vis. En helt otrolig känsla. 
Ni ska veta att idag, flera dagar senare, har jag fortfarande INTE ont i magen, har även sovit nätterna som varit, (utan mardrömmar & panik). Har även slutat snarka & känner mig mycket lugnare. 

Det här låter som en saga, men det är verklighet! 

Kan fortfarande inte fatta att detta har hänt, inget magont & sova på nätterna = UNDERBART! 

MVH Inga Lill Nyman 

Ps. Använd gärna dessa rader om det är någon som tvivlar men vill ha hjälp.Ds

Tidningen Nära 2015

Året Runt nr 8 2011