Inför och efter behandling

Inför och efter behandling

Inför & Efter Behandling 

Att tänka på inför behandling 

1. Lämplig klädsel är byxor (gärna mjuka) och slät rundhalsad T-shirt. 

2. Tänk på att detta inte är som en massage utan är en behandling som förhoppningsvis kommer att ändra ditt liv. Tänk därför efter först så att DU verkligen känner att du är redo att släppa de gamla känslor och "inre demoner" som du bär inom dig. Jag kan bara ta det som du är villig att släppa. Detta gäller i de flesta fall även för dig som har värk i kroppen (eftersom smärtan bara är symptomen och inte orsaken). 

3. Vet du med dig att du är mycket känslig för energiförändringar kan det vara bra om du har någon som kan köra dig hem efteråt då det inte är säkert att du kan köra själv. I de allra flesta fall är man dock fullt kapabel att köra bil efteråt om man är försiktig. 

4. Om du har några fysiska åkommor, har benskörhet, är nyopererad eller har några inre åkommor såsom magsår el. dyl. så vill jag att du berättar det innan behandlingen. 

5. Jag vill att du så gott du kan förbereder dig innan du kommer på behandling. Prata med din kropp eller ditt inre barn (se Tankar och Motivation) om att ni tillsammans kommer släppa gamla känslor av sorg, smärta, saknad, svek, skuld, skam, ångest, frustration, maktlöshet, vanmakt, bitterhet, rädslor, ilska och hat mm. Det är inget att vara rädd för. O.B.S. Under behandlingen kommer du inte behöva gå igenom allt jobbigt/hemskt du upplevt under ditt liv, om det inte är så att du vill berätta om saker. Poängen med behandlingen är inte att ni ska uppleva känslorna igen, utan acceptera dem och släppa dem. För en del kan det dock ändå bli känslosamt men du har stöd hela vägen ut. 

6. MYCKET VIKTIGT! När du har bokat tid för behandling hos mig kan kroppen i många fall börja reagera på olika sätt och förbereda sig. Man kan få deverse symptom så som ångest i varierande grad, hjärtklappning, sömnförändringar, svettningar, rädslor och liknande. Allt är som det ska! Det är ett positivt tecken på att kroppen är redo att släppa taget om det gamla. Om du ändå känner dig osäker trots vetskapen om detta är du självklart välkommen att kontakta mig. 

För dig som har svårt att släppa kontrollen och för dig som har dålig kontakt med din kropp och ditt inre barn (se Tankar och Motivation) kan det vara extra god idé att ta ett samtal med honom/henne och berätta vad du vill göra och varför. 
Det låter kanske konstigt men många gånger när jag ska behandla, "vill man i huvudet" medan kroppen inte har en aning om vad som är på gång. När jag då försöker "gå in" och börja jobba stänger kroppen ut mig i rent självförsvar. Visst kan jag komma åt en del ändå, men det underlättar och ger bättre resultat om kroppen också är förberedd på vad som komma skall. Allt är ett samarbete! 

Obs!Är du eller har du nyligen varit "utbränd", har utmattningsdepression eller något liknande så kan du bli ännu tröttare ett tagefter behandlingen. Skälet till det är att din kropp förbrukar mycket energi under behandlingen för att bli av med blockeringar, trauman och negativa känslor som har lagrats i kroppen. Även en eventuell utrensning kan ta energi tills det är klart. 

Varför ska man ta en behandling då? Allt vi lagrar i våra kroppar kostar också energi. Att behålla allt gör oss alltså också trötta utöver att vi känner oss tunga, svårt att tänka osv. När vi är klara med en behandling fyller vi på med energi. Men ligger man på ett minuskonto av energi från början kan extra energin ta slut fort om kroppen fortsätter att rensa. När energin sjunker under noll kan man även känna sig låg och lite deppig. Genom att fylla på med mer energi bör systemet återhämta sig såsmåningom.

Att tänka på efter behandling 


1. Drick mycket vatten efteråt för att rensa ut de slaggprodukter som frigjorts under behandlingen. 

2. Se till att du har tid att vara för dig själv och vila några timmar efteråt om du känner att du behöver det. Det kan vara så att du känner dig lite skör efter behandlingen och att du vill vara i din egen "bubbla". Men var som du är. En del personer känner sig pigga och fulla av energi. 

3. Utsätt dig inte för stressiga situationer direkt efter, eller situationer som kräver att du koncentrerar dig och anstränger hjärnan. Den behöver vila efter behandlingen och dina tankar kommer förmodligen kännas ganska "flyktiga" och "fluffiga". 

4. Undvik alkohol ett par dagar efter behandling. Kroppen kan vara mycket känslig och det kan bli konstiga reaktioner av alkohol. 

Eventuella reaktioner på själva behandlingen. 

- Tillfällig frossa 

- Låg, deprimerad (kroppen sörjer förlusten av det du släppt) 

- Illamående 

- Ömhet (där det suttit mest blockeringar) 

Samtliga symptom är helt naturliga reaktioner vid en kraftfull utrensning och snabbt övergående.